top of page

Slut dit år med en fejring

En af de bedste investeringer, du kan gøre i dig selv op til nytår, er en dedikeret anerkendelse af dig selv for din indsats i året, der er gået - her er min guide til at komme i gang

Uanset hvad året har budt på af op- og nedture, så er du blevet klogere og har sat positive aftryk.

Jeg har haft et lærerigt og udviklende 2021. Det har du faktisk også.


Uanset hvilken følelse, du rammer årets sidste dage med, er du ikke det samme menneske nu, som for 12 måneder siden. Den bedste følelse at ramme et nytår med er oplevelsen af, at hen over et år med alle mulige op- og nedture, er du blevet klogere og mere indsigtsfuld.


Du lykkedes og gjorde en forskel.


Jeg har hen over året haft rigtigt mange samtaler med mennesker, der føler, at de sidder fast eller løber rundt i et hamsterhjul, hvor meningsfuldheden og den indre udvikling er gået i stå. Det er en meget stærk følelse af spildt tid, der kan blive selvforstærkende og dræne både energi og handlekraft.


I praksis er intet spildt, men det er vigtigt at minde sig selv om det, hvis handlekraft og optimisme skal reetableres. Kigge bagud og reflektere positivt over det, som er sket i den tid, som er gået, og bruge det som rygstød til at flytte sig fremad.


Jeg gør det selv. Hvert år mellem jul og nytår bruger jeg en eftermiddag på at svare på fem faste spørgsmål i et dokument, som jeg så gemmer. Jeg genlæser det 12 måneder senere, når jeg igen sidder og reflekterer over året, der er gået.


Spørgsmålene, jeg svarer på hver gang, er (og du er mere end velkommen til at kopiere dem):


  • Hvad er du mest stolt over at have lykkedes med fagligt i år?

  • Hvad er du mest stolt over at have lykkedes med personligt i år?

  • Hvad er du vigtigste nye ting, som jeg har lært i år?

  • Hvad er du mest glad for at have bidraget med i år?

  • Hvad vil du om 12 måneder prale med at have udrettet?


De fire første spørgsmål fokuserer på det, der er sket, og er en mulighed for at kaste kærlig opmærksomhed på en række af de positive elementer, der har været hen over året. Det sidste spørgsmål kigger frem, og er klart det mest interessante at kigge på, når jeg næste gang skriver nytårstale til mig selv.

Hvert eneste år slår det mig med en grad af overraskelse, hvor meget, der er sket, jeg slet ikke havde forestillet mig, og hvordan mit udgangspunkt er ændret. Fordi fokus er på det positive og det konstruktive, efterlader det en meget tydelig følelse af fremdrift, læring og udvikling.

Da jeg tidligere på ugen skrev min nytårstale for 2021, blev det den længste til dato. Det har således været et år, hvor der er rigtigt meget, jeg har lyst til at anerkende mig selv for. Det er jo dejligt, og da i særdeleshed når jeg faktisk kunne have begravet mig selv i frustrationer over corona og alle de negative konsekvenser, som det har haft.


I praksis har året været fuld af mange andre ting, som har sat positive aftryk. Små og store. Faglige og personlige, hvor jeg kunne sætte mere end bare et lille flueben ud for de ambitioner, som jeg havde for 2021. Det selvom de faktisk virkede ganske store dengang.


Eksempelvis havde jeg en ambition om at skrive en bog færdig med min bedre halvdel. Det skete allerede før sommerferien. Jeg luftede også en plan om at gennemføre mit første halvmaraton efter at jeg nogle måneder forinden havde løbet 10 kilometer for første gang. Hen over de 12 måneder, som fulgte, har jeg så i praksis løbet ikke bare ét men syv halvmaraton. Måske af den grund føltes det ikke så stort, før jeg genlæste mine egen ord fra december 2020. Dengang var det "bare" en drøm, som jeg rakte ud efter, men ikke vidste om jeg kunne nå.

Det er så nemt at have blikket rettet fremad, men dermed er det også sværere at se, hvor man kommer fra. Begge dele er nødvendige, hvis der skal etableres en oplevelse af fremdrift, læring og positiv udvikling.


Godt nytår.


Hvis du skal lykkes med at forløse drømme og ambitioner i 2022, så behøver du ikke gøre det alene. En coach kan hjælpe dig til at nå målene hurtigere og nemmere. Hvis du er nysgerrig på, hvordan det fungerer i praksis, så er du meget velkommen til at kontakte mig helt uforpligtende.

Comentários


Future Being_logo6.png
Modtag min INSPIRATIONSMAIL
1 ny artikel med inspiration - direkte i din mailboks hver 14. dag

Tak for din tilmelding

bottom of page