top of page

Drømme går ikke i opfyldelse - medmindre ...

Du drømmer om noget andet, noget mere; af karrieren eller af livet generelt. Der sker bare ikke rigtigt noget, og det er der en rigtig god grund til. Det handler om perspektiv.


”Jeg drømmer om …. ”, ”Jeg ville ønske, at …”


Hvor mange gange har du tænkt sætninger, der startede med ovenstående?


Jeg har gjort det mange gange. Jeg har drømt om vægttab, om et andet arbejdsliv, om at forløse mit potentiale på en anden måde. Det blev ved drømmene lige ind til jeg for et par år siden valgte at skifte perspektiv og betragte mine drømme på en ny måde. Det ændrede ALT. Jeg har opnået mere på de to år end havde forestillet mig muligt i de mange år forud.


  • I hele mit voksenliv har jeg drømt om at tabe mig. I sommeren 2019 ændrede jeg det fra drøm til målsætning, og da jeg investerede mig selv i dét, så skete der noget og jeg tabte 40 kilo hen over 12 måneder.

  • Jeg havde i flere år en ulmende drøm om at prøve mig selv af som selvstændig, men det blev aldrig rigtigt til noget. Jeg var fanget i min komfortzone og savnede mod og tro på det. Lige ind til 2020, hvor jeg ændrede perspektiv, og i dag har jeg mit eget firma.

  • I 10 år gik min kone og jeg med en drøm om at skrive en bog sammen. Det blev ikke rigtigt til noget, før vi konverterede det fra en drøm til et mål. I dag ligger der et færdigt udkast, som vi er ved at redigere.

Alt sammen inden for mindre end to år!


Drømme er en stærk drivkraft, fordi uden dem, var der ikke potentiale, og det har en stor del af æren for menneskehedens udvikling. En af vores stærkeste kvaliteter er således, at vi med os har en forestilling om potentiale; at der et sted forude er nye muligheder, større lykke og mere glæde som står og venter på os.


Og det gør der! Men ikke så længe vi nøjes med at håbe på det, for det kommer ikke dumpende af sig selv, når vi drejer om næste hjørne. Drømme er det, der lige nu ikke er inden for rækkevidde. Det er en fremtidsvision, der for at blive til virkelighed kræver, at vi flytter os. Det kræver aktiv handling.


Det handler om perspektiv.


Hvis du ændrer ”jeg drømmer om … ” til eksempelvis ”om et år har jeg …. ”, så er du gået fra passivt afventende (drømmende) til at være aktivt skabende (handlende).


DRØMME er gratis og uforpligtende.


MÅL kræver en indsats og forpligter.


Måske drømmer du om at skifte job, blive selvstændig, finde en kæreste, rejse Jorden rundt, skrive en bog, tabe dig eller noget helt andet. Det er alt sammen udtryk for en længsel og følelse af, at noget kan være bedre end det er. Du drømmer om en ny virkelighed.


Det er således et opgør med status quo, hvor intet ændrer sig, hvis du bliver, hvor du er. Du er nødt til at flytte dig, og det kræver valg og fravalg, og opgør med nogle vaner, mønstre og handlinger, som føles rare og trygge, men måske i virkeligheden holder dig tilbage.


Det er her, at det bliver svært. Så svært, at drømme for mange forbliver drømme og ønsker aldrig bliver forløst. Det er også her, at jeg som coach træder til og hjælper. For nok skal du handle selv, men du behøver ikke gøre det alene.


Heldigvis er morgendagen ikke skrevet endnu, og du kan realisere din drøm. Kan du konkretisere den, kan du opnå den!


Husk på, at ikke alle drømme kan forløses på én gang. Nogle trækker måske i forskellige retninger, og det kan også være en grund til, at du står stille.


Fokusér på én drøm og start med det første skridt.


Hvor er du om seks måneder, hvis du skal være tættere på din drøm? Hvad kræver det af DIG? Hvad skal DU gøre eller ændre for at være netop dér om seks måneder?


Når en drøm bliver et mål, har du retning, plan og en målstreg, hvor drømmen begynder at blive til virkelighed!


(Otte konkrete øvelser til at styrke din viljestyrke, så du kan skabe positiv forandring i dit liv)

Comments


Future Being_logo6.png
Modtag min INSPIRATIONSMAIL
1 ny artikel med inspiration - direkte i din mailboks hver 14. dag

Tak for din tilmelding

bottom of page