top of page

Slow is smooth, smooth is fast – en genvej til succes

Navy Seals bruger det og det kan du også, og gennem det opnå langt større glæde og succes i både privat- og arbejdsliv

Evnen til at navigere med grundighed og omtanke udfordres i hverdagen, så det bliver sværere at lykkes bedre.

Uanset hvad du laver i dit liv, har du sandsynligvis oplevet at stå i situationer, hvor din naturlige strategi for succes er hurtige beslutninger og umiddelbar eksekvering. For rigtigt mange er det blevet et så etableret mindset, at det også er den eneste rigtige strategi for at opnå succes. Jeg møder det hos alle typer af mennesker i min hverdag. Der er konstant pres for at opnå resultater hurtigt og effektivt. Derfor fokuseres der på måder, der kan forbedre arbejdsprocesser og optimere produktivitet.


Det kommer med en pris, for tempoet kan blive så højt i jagten på at lykkes, at gevinsten ved en grundig og gennemtænkt tilgang nedprioriteres eller overses.


Jeg har oplevet det selv. I en lang årrække arbejdede jeg i miljøer med korte deadlines, høje forventninger og konstant skiftende dagsordener. Jeg blev verdensmester i at løbe stærkt og agere i den slags miljøer. Jeg lærte undervejs, også på den hårde måde, at hurtige beslutninger og eksekvering kan føre til fejltagelser og missede muligheder. Problemet var, at jeg ikke havde samme naturlige adgang til andre strategier. Jeg manglede adgangen til ro og fordybelse.


Navy Seals, der er en højt specialiseret kampenhed i den amerikanske flåde, har for længe siden opdaget, hvor problematisk højt tempo kan være, når man agerer i et højintenst og presset miljø. Derfor agerer de efter "slow is smooth, smooth is fast".


Grundlæggende handler "slow is smooth, smooth is fast" om vigtigheden i at tage sig den nødvendige tid til at planlægge og eksekvere på en mission eller opgave. I såvel tanke som handling. Det er således fundamentalt, at en investering i forberedelsen, blik for detaljer og velovervejede handlinger er afgørende for at opnå bedre resultater hurtigere og mere effektivt.


Det er et mindset, der ikke kun kan gøre en forskel for Navy Seals, men også kan være en genvej til succes i livet generelt.

  • Planlægning og målsætning: Ved at tage dig tid til at planlægge og definere tydelige mål, så reducerer du risikoen for tidsspild og unødig brug af ressourcer på opgaver, der ikke støtter dig i at nå dit mål.

  • Beslutningsevne: Ved at have en fokuseret og eftertænksom tilgang til valgmuligheder, træffer du færre impulsive og hastige beslutninger, og dermed minimeres risikoen for en eller flere negative konsekvenser.

  • Relationer: Ved at tage dig tid til at opbygge stærke relationer baseret på tillid og samarbejde, kan du skabe et netværk af støtte, som kan hjælpe dig med at opnå dine mål og navigere mere effektivt gennem de udfordringer, som livet byder på.

  • Læring: Ved at tage en langsom og velovervejet tilgang til at lære nye færdigheder eller tilegne dig ny viden, kan du bedre huske informationer, fordybe dig og udvikle en dybere forståelse af et emne.

  • Personlig udvikling: Ved at tage en tålmodig og disciplineret tilgang til personlig udvikling kan du opnå langsigtede resultater og opbygge vedvarende vaner, der støtter dig på den lange bane.

Samlet set er "slow is smooth, smooth is fast" en velovervejet og eftertænksom tilgang til livet, hvor der lægges vægt på kvalitet frem for tempo og kvantitet. Ved at træne sig selv i dette mindset opnås evnen til at kontrollere sit eget tempo, og dermed i højere grad opnå bedre resultater på alle områder af sit liv.


Evnen til at kontrollere sit eget tempo og styrke sig selv er derfor også en integreret del af at være god til at være menneske og således del af det væredygtighedsforløb, som jeg udbyder. Dette naturligvis altid skræddersyes til den enkelte og det menneskes udgangspunkt og muligheder.


Der er dog indsatser, som du allerede kan implementere med det samme, hvis du er blevet nysgerrig på konceptet:

  • Prioriter din tid: Planlæg din tid omhyggeligt og giv dig selv realistiske deadlines for opgaverne. Fokuser på at afslutte opgaverne ordentligt i stedet for at skynde dig igennem dem. Det kan eksempelvis gøres ved at lave en to-do-seddel for dagen med en realistiske målsætning og deadline for hver opgave. Sæt flueben, når opgaven er løst, så du kan mærke, at du faktisk lykkes.

  • Træk vejret: Tag et par dybe vejrtrækninger, før du går ind i en stressende situation eller starter på en ny opgave. Dette vil hjælpe dig til mental ro og og dermed din evne til fokusere på det vigtigste. Helt konkret kan du lukke øjnene og i nogle minutter fokusere på at trække vejret dybt ned i maven og puste ud igen.

  • Øv mindfulness: Afsæt fem minutter hver dag til at øve mindfulness eller meditation. Dette vil hjælpe dig med at træne din hjerne til at være mere til stede og fokuseret i nuet. Du kan gøre det ved at finde et roligt sted, hvor du kan sidde alene i nogle minutter. Fokuser på nuet og på dine tanker og følelser uden at dømme dem.

  • Byg relationer: Brug tid på at opbygge stærke relationer med kolleger, samarbejdspartnere og venner. Dette vil hjælpe dig med at opbygge et netværk af støtte, som kan hjælpe dig med at opnå dine mål og håndtere udfordringer mere effektivt. Det kan være en kop kaffe eller en frokost, hvor du prioriterer at være nysgerrig på et andet menneskes liv.

Mens både udbytte og indsats kan være åbenlys logisk og synes tilgængelig, så er det bare sjældent nemt at få integreret naturligt i hverdagen. Det skyldes blandt andet, at vi er trænet til det modsatte og derfor ikke har samme naturlighed omkring det. Det er her, at det kan være en god idé at alliere sig med en coach, der kan hjælpe med at finde de mulige skridt og udfordre de etablerede tankemønstre på en konstruktiv måde.


Uanset hvad du gør, så husk, at du er blevet god til at agere i højt tempo, fordi du har trænet det dagligt. Du har ikke mistet evnen til det modsatte, men blot blevet dårligere til det, fordi du ikke træner det.


Er du nysgerrig på, hvad coaching kan, eller måske blevet inspireret til at styrke din væredygtighed, så er du meget velkommen til at kontakte mig via formularen nederst på siden. Den indledende samtale er uforpligtende og gratis.

Comments


Future Being_logo6.png
Modtag min INSPIRATIONSMAIL
1 ny artikel med inspiration - direkte i din mailboks hver 14. dag

Tak for din tilmelding

bottom of page